Ludbehandling

En ludbehandling skaber et lyst og hvidt trægulv, med klare nuancer og samtidig fremhæver træets naturlige egenskaber og danner et, rustikt og klart look. Det lyse gulv vil dermed skabe et lysere rum og danne indbydende helhedsindtrykket i rummet.

Ring til os: 42 30 03 74

N

Gode anmeldelser

N

Stærke priser

N

Grundig og høj kvalitet

N

100% tilfredshed

Ludbehandling

Lud også betegnet som kalkvand, er en stærk basisk opløsning som er fortyndet kalk der oprindeligt har været kridt. Den stærke basis i væsken, er med til at stoppe garvesyreprocessen i træet, som danner en gullige farve i træet. Når trægulvet ludbehandles, vil denne opløsning trænge ned i træet og tørre op, hvorpå det bliver til kridtsten igen. Derudover er luden med til at forberede trægulvet til den efterfølgende overfladebehandling der skal komme ovenpå.

En ludbehandling fungerer ikke som en overfladebehandling, men som en for- eller grundbehandling, hvorpå der skal en efterfølgende efter- eller topbehandling ovenpå luden. En ludbehandling kan aldrig stå alene og kræver derfor, at der enten skal lak, olie eller sæbe ovenpå luden. Ludens primære formål er at stoppe den naturlige gulningsprocessen af træet, så træet ikke får en gul farve med tiden. Derudover er luden meget effektiv til, at hvidpigmentere gulvet og opnå et flot, hvidt og lyst udseende af gulvet.

En ludbehandling kan udføres på alle former for gulve af nåletræ f.eks. fyr -og grantræ. Derudover kan den uføres på nogle gulve af løvtræ f.eks. bøg eller ahorn.

Der findes hovedsageligt 2 former for ludbehandlinger:

  • Hvid lud
  • Naturlud

En hvid lud skaber et mere, hvidt og lyst udseende i gulvet og er med til at forøge lys kvaliteten i et rum. En naturlud bevare træets naturlige farve og fremhæver træets naturlige struktur. Begge disse er med til at forhindre gulningen af træet og dermed bevare et smukt udseende.

Den efterfølgende efter- eller topbehandling der skal ovenpå luden, har også en effekt på det endelige finish af gulvet. Hvis man vælger en hvid lud, skal der vælges en efterfølgende hvidpigmenteret topbehandling og tilsvarende det samme for naturlud og natur topbehandling.

Vi tilbyder fordelagtige og konkurrencedygtige priser indenfor ludbehandlinger.

Professionel rådgivning er essentielt for gulvets udseende og finish. Vi er specialister og har stor erfaring indenfor ludbehandlinger og generelle overfladebehandlinger. Ønsker du at vide mere om denne form for efterbehandling eller ønsker du et gratis uforpligtende tilbud, så kontakt os!

Ring til os: 42 30 03 74

Kontaktformular

Har du spørgsmål eller ønsker du rådgivning om afslibning og efterbehandling, så udfyld vores kontaktformular og vi vender tilbage til dig indenfor 24 timer.

N

Gode anmeldelser

N

Stærke priser

N

Grundig og høj kvalitet

N

100% tilfredshed