Gode råd til efterbehandlinger

Der er mange former forskellige efterbehandlinger, som alle har hver deres egenskaber og bliver udført på forskellige måder. Derfor har vi opstillet en masse gode råd og svar på spørgsmål.

Hvad er en efterbehandling/overfladebehandling?

En efterbehandling/overfladebehandling er en overflade, der kommer ovenpå det nyslebne gulv. Denne overflades primære formål er at beskytte gulvet, for slitage og forlænge gulvets levetid. Derudover anvendes efterbehandlingen/overfladebehandlingen, til at opnå et ønsket udseende af gulvet, med hensyn til blandt andet farve, glans og overordnet udseende.

Hvilken overfladebehandling er bedst hvis jeg har små børn eller husdyr?

Når man har små børn eller husdyr, vil slitagen af gulvet være væsentlig forhøjet. Dette kan blandt andet skyldes spild af væsker fra børn eller ridser og mærker på gulvet fra husdyrene. Derfor er det vigtig at vælge en meget stærk overfladebehandling, hvilket er en lak overfladebehandling.

Kan man nøjes med at afslibe gulvet, uden en efterbehandling?
Nej, det kan det ikke. Da et gulv bliver brugt og slidt med tiden, så har det brug for en beskyttende overflade i form af en hinde, efter gulvet er blevet afslebet. Denne beskyttende hinde vil gøre at gulvet vil blive robust og have en længere holdbarhed og levetid.
Glans og farvepigment?

Der findes mange former for glans, til de forskellige overfladebehandlinger. Vi anbefaler altid at vælge en overfladebehandling, med en lav glansfaktor. Dette gør at lyset i rummet og lysindfaldet fra vinduer, ikke vil reflekteres for kraftigt på gulvet, hvilket medføre irritation for øjnene med tiden.

Derudover findes der mange forskellige pigmenteringer af overfladebehandlinger, som egentlig bare er en farvepigmentering i f.eks. olie eller lak. Dette gør at du f.eks. kan få en oliebehandling i stort set alle farver. Det samme gælder en lak hvor man f.eks. kan få en hvid lak. Der er mange varianter af farver, der kan anvendes og vi kan rådgive dig med hensyn til valget af dette.

Kan jeg selv stå for at lave overfladebehandlingen?
Ja, det kan du egentlig godt, men da vi er uddannede og kompetente fagfolk, kan vi bedre udføre arbejdet med korrekt håndværksmæssig ekspertise.
Hvornår kan jeg anvende mit gulv når i har efterbehandlet det?
Dette afvender naturligvis af hvilken form for, overfladebehandling der er anvendt. Gulvet kan først blidt anvendes 5-8 timer efter behandlingen er færdiggjort. Men overfladebehandlingen hærder fortsat og er først fuldt hærdet efter 24 timer, hvor det først er der, at møbler må ligges på gulvet og gulvet kan anvendes på normal vis igen. Vi vil rådgive dig om anvendelsen af gulvet, ud fra hvilken form for overfladebehandling der er udført.
Hvilken slags efterbehandling er bedst til trapper?
Den bedste efterbehandling til trapper er lak. Dette skyldes at en trappe bliver udsat for meget slid og hårde trædetryk. Derudover træder man typisk de samme steder når man går på en trappe, hvilket medfører hurtigere slid af trappen. Derfor har man brug for en hård og robust overflade, hvilket er en lak overfladebehandling.
Hvilken efterbehandling er bedst til bordplader?
Dette afhænger som regel, af brugen af bordpladen. Hvis det er en køkken bordplade eller et spisebord, så vil en oliebehandling helt klart være den bedste, grundet at der anvendes madvare på disse slags borde. Oliebehandlingen gør at, der ikke indtræder farlige stoffer i madvarerne og er derfor den mest gængse form for overfladebehandling, til bordplader med madvare. Skal bordpladen ikke anvendes til madvare, kan der stort set anvendes alle typer overfladebehandlinger.

Hvorfor skal du vælge os?

Professionel rådgivning

Vi tilbyder altid kompetent og professionel rådgivning.

Fokus på højeste kvalitet

Vi sætter en ære i vores arbejde og anvender de bedste materialer.

Gode priser

Vi tilbyder professionelt håndværk til skarpe priser.
}

Mange års erfaring i branchen

Vi er uddannede og kompetente håndværkere, med mange års erfaring.