En lakbehandling er oplagt til alle typer trægulve og giver et mere lyst og frisk look til rummet

En lakbehandling er en den stærkeste og mest slidstærke overfladebehandling man kan udføre. Den er meget modstandsdygtig overfor væskespild, husdyr og generel slid. En lakoverflade dernæst også, meget nemt at vedligeholde med hensyn til støvsugning og vask af gulvet. 

Denne type behandling er klart den mest populære type behandling, fordi den er så stærk, robust og nem at vedligeholde. Derudover kan denne type behandling udføres i forskellige typer, farver og med forskellige glansvarianter.

Der findes hovedsageligt 2 former for ludbehandlinger:

  • Hvid lak
  • Naturlak

En naturlak bevare træets naturlige farve og fremhæver træets naturlige struktur. En hvid lak skaber et hvidt og lyst udseende i gulvet, som samtidig er med til at forøge lys kvaliteten i rummet.En lakbehandling kan udføres selvstændigt ved et ny afslebet gulv, eller kan udføres i forbindelse med en ludbehandling.

Vi anvender de bedste produkter på markedet for at opnå den bedste kvalitet. Alle vores lakprodukter er indeklimamærket, hvilket gør lakken ikke udleder nogen farlige gasser i rummet og er dermed med til at opretholde et sundt indeklima. 

Gulv inden lakbehandling Billede af lysere gulv som resultat af lakering med naturlak
Naturlak efterbehandling - Træk til siden på billede ikonet
Gulv med lakeret område og et stykke der ikke har fået lakbehandling endnu.

En lakbehandling er den stærkeste form for efterbehandling.

Gulve der bliver udsat for særligt meget slid såsom butikker eller kontorlokaler, der vil en 2-komponent lak klart være den bedste løsning. En 2-komponent lak anvendes på gulve hvor der er meget trafik og slitage, på gulvet i form af enten husdyr, gulve i erhvervsmæssige rum, kontorlokaler mm. En 2-komponent lak indeholder en hærdende opløsning, som gør lakken endnu mere stærk og modstandsdygtig overfor slid. Hærderen er med til at gøre overfladen endnu stærkere og sikre mod ekstra slitage, kontorstole, høje hæle mm. Da dette er så slidstærk en overfladebehandling, er dette helt klart den foretrukne behandling, på disse typer gulve. Dette er dog ikke nødvendigt i en almindelig bolig og man vil kunne opnå en tilstrækkelig styrke i overfladebehandling ved blot at anvende en almindelig lak.

Professionel rådgivning er essentielt for gulvets udseende og finish. Vi er specialister og har stor erfaring indenfor lakbehandlinger og generelle overfladebehandlinger. Ønsker du at vide mere om denne form for efterbehandling eller ønsker du et gratis uforpligtende tilbud, så kontakt os!

Gulv inden lakbehandling Billede af lysere gulv som resultat af lakering med naturlak
Naturlak efterbehandling - Træk til siden på billede ikonet

Ofte stillede spørgsmål

Rengøring af lakerede gulve?

Lakerede gulve rengøres med nogle bestemte laksæber, som afhænger af hvilken type lak, gulvet har fået. Hvis det er naturlak så er det en laksæbe – natur, der skal anvendes, og tilsvarende hvis det var en hvidlak, gulvet er blevet efterbehandlet med. Denne sæbe blandes sammen med lunt vand, i henhold til det gældende produkts brugsanvisninger. Derefter rengøres gulvet med en mobbe, hvor rengøringen skal foregå langs gulvbrædderne.

Hvornår kan jeg anvende mit gulv efter det er blevet lakeret?

Gulvet kan først blidt anvendes 12 timer efter den sidste lag lak er påført. Efter 12 timer kan man blidt gå på gulvet med strømpesokker, men det er dog først efter 24 timer at møbler må ligges på gulvet og gulvet kan anvendes på normal vis igen.

Hvilken overfladebehandling er bedst hvis jeg har små børn eller husdyr?
Når man har små børn eller husdyr, vil slitagen af gulvet være væsentlig forhøjet. Dette kan blandt andet skyldes spild af væsker fra børn eller ridser og mærker på gulvet fra husdyrene. Derfor er det vigtig at vælge en meget stærk overfladebehandling, hvilket er en lak overfladebehandling.
Efterlader lakken en blank eller mat overflade?

Der findes mange former for lak og med forskellige glansfaktor. Vi anvender altid lak der efterlader et mat overflade på gulvet, altså en matlak. Dette gør at lyset i rummet og lysindfaldet fra vinduer, ikke vil reflekteres for kraftigt på gulvet, hvilket medføre irritation for øjnene med tiden.

Hvorfor skal du vælge os?

Professionel rådgivning

Vi tilbyder altid kompetent og professionel rådgivning.

Fokus på højeste kvalitet

Vi sætter en ære i vores arbejde og anvender de bedste materialer.

Gode priser

Vi tilbyder professionelt håndværk til skarpe priser.
}

Mange års erfaring i branchen

Vi er uddannede og kompetente håndværkere, med mange års erfaring.