Er der fernis, spartelmasse, limrester, tyk lak eller maling på dine gulve?

Så trænger dine gulve til en gulvafhøvling. Hos Gulvfix er vi eksperter i gulvafhøvling og har mange års erfaring heri, derfor gør dette os til kompetente og troværdige håndværkere, der kan varetage din opgave.
Man vil typisk vælge en gulvafhøvling når gulvene har følgende tilstande:

  • Fernis behandlede gulve (fernis er en mørk rødlig efterbehandling)
  • Større mængder af limrester eller spartelmasse på gulvet
  • Malede gulve med tyk maling
  • Gulvet er meget skævt, med store niveauforskelle i gulvbrædderne.
  • Ved en eventuel vandskade

Generelt er en gulvafhøvling et større indgreb i gulvet som fjerner et tykkere lag af gulve. Dette gøres for at kunne fjerne den tykke overfladebehandling og udligne eventuelle niveauforskelle i gulvet.

Det er for det fleste gulve tilstrækkeligt med en gulvafslibning, da de fleste gulve blot har en almindelig overfladebehandling i form af en lak, olie, lud eller sæbebehandling og at ujævnheder i gulvet kan udbedres ved blot en gulvafslibning og ikke en gulvafhøvling.

 

Gulvafhøvling - Træk til siden på billede ikonet

En gulvafhøvling er et større indgreb i gulvet end ved en gulvafslibning

Den primære forskel er at der fjernes et tykkere lag af gulvet ved en gulvafhøvling, end ved afslibning og derfor kræver en gulvafhøvling langt større erfaring og ekspertise for at opnå et jævnt og nydeligt resultat. En gulvafhøvling foregår således at gulvet afhøvles med en gulvhøvl som anvender skarpe klinger til at afhøvle den øverste lag af gulvet. Dette efterlader gulvet med en meget rå overflade som skal afslibes til en fin og blød overflade. Dette gøres ved at anvende en gulvsliber, som afsliber overfladen adskillige gange med finere og finere sandpapir indtil der opnås en glat, jævn og fin overflade. Derefter kan en efterbehandling anvendes på det færdigslebede gulv hvorpå man enten kan anvende en lak, olie, lud- eller sæbeefterbehandling.
Trænger dine gulve til en genopfriskning? Så kontakt os for et uforpligtende tilbud og professionel rådgivning!
Gulvafhøvling - Træk til siden på billede ikonet

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling?

Den primære opdeling mellem en gulvafslibning og gulvafhøvling, er at der fjernes mere træ/gulv i det ene tilfælde end det andet. Begge kan beskrives individuelt således:

Gulvafslibning

En gulvafslibning er en afslibning af gulvet med sandpapir, hvor den eksisterende overflade fjernes, svarende til cirka 1-2 millimeter af gulvet. Dette er den mest anvendte form for trægulvsbehandling og er den der anvendes mest for at genopfriske gulvets udseende. En gulvafslibning starter med afslibning med groft sandpapir, for at fjernes overflade, ridser, mærker, hakker, misfarvninger mm. Derefter slibes der med finere og finere sandpapir indtil der kommer en flot og glat overflade som er klar til at blive efterbehandlet.

Gulvafhøvling

En gulvafhøvling er en afhøvling af gulvet med metal klinger først inden der afslibes med sandpapir. Denne behandling anvendes sjældent og mest på gamle gulve med fernis, på linoleumsgulve, på meget ujævne gulve med skæve gulvbrædder hvor der også er niveauforskelle på gulvbrædderne. En gulvafhøvling fjerne et meget tykkere lag af gulvet end en gulvafslibning, svarende til cirka 2-5 millimeter afhængig af gulvets tilstand. En gulvafhøvling er et meget omfattende arbejde i forhold til en gulvafslibning, da det kan tage lang tid at jævne gulvet ud eller fjernes den eksisterende overflade. En gulvafhøvling starter med at afhøvle gulvet med metal klinger, hvorpå der fjernes et tykkere lag af gulvet, derefter afslibes der groft med sandpapir, dernæst med finere og finere sandpapir til der opnås en fin og glat overflade, som er klar til at blive efterbehandlet.

Kan alle typer gulve afslibes eller afhøvles?

Der findes hovedsageligt 2 former for trægulve som kan afslibes eller afhøvles:

  1. Massive trægulve, også kaldet massiv parket
  2. Laminerede gulve, også kaldet lamelparket

Disse 2 former for trægulve kan afslibes og/eller afhøvles, dog afhænger det af hvor mange gange gulve tidligere er blevet slebet og hvor meget slidlag der er tilbage på gulvet.

Yderligere gulve såsom tyndt laminatgulv (klikgulv), LVT-gulve og øvrige former for gulve kan ikke afslibes eller afhøvles.

Er mit gulv tykt nok til at blive afslebet/afhøvlet?

For undersøge om dit gulv er tykt nok til at blive afslebet/afhøvlet, kan du eventuelt kigge ved radiatorrør eller andre installationsrør i rummet. Yderligere kan du, ligge en kniv eller et tyndt stykke papir, mellem to gulvbrædder og markere tykkelsen. Derved kan du konstatere om der er nok slidlag, på gulvbrædderne til at kunne blive afslebet gulvet igen. 

Kan alle mærker, ridser eller misfarvninger fjernes ved en gulvafslibning?

Nej, det kan vi desværre ikke garantere. Hvis der er nogle ridser, hakker, mærker eller misfarvninger der har trængt sig for dybt ned i træet, så kan disse ikke fjernet helt. Det samme gælder hvis der er sket vandskade eller brændemærker ned i træet, hvorpå disse har trængt sig for dybt ned i træet, så kan disse heller ikke fjernes. Dog kan de fleste mærker, rider, vandskaber, misfarvninger mm fjernes.

Hvorfor skal du vælge os?

Professionel rådgivning

Vi tilbyder altid kompetent og professionel rådgivning.

Fokus på højeste kvalitet

Vi sætter en ære i vores arbejde og anvender de bedste materialer.

Gode priser

Vi tilbyder professionelt håndværk til skarpe priser.
}

Mange års erfaring i branchen

Vi er uddannede og kompetente håndværkere, med mange års erfaring.