Trænger dine gulve til gulvafhøvling?

Døjer du med fernis, spartelmasse, limrester, tyk lak eller maling på dine gulve? Så kan vi hjælpe. Hos Gulvfix er vi eksperter i gulvafhøvling, og vi har mange års erfaring med i bagagen. Det gør os til kompetente og troværdige håndværkere, der kan varetage din opgave – og dit naturlige valg til gulvafhøvling på Fyn.

Man vil typisk vælge en gulvafhøvling, når gulvene har en eller flere af følgende tilstande:

  • Fernisbehandlede gulve (fernis er en mørk rødlig efterbehandling)
  • Større mængder af limrester eller spartelmasse på gulvet
  • Malede gulve med tyk maling
  • Gulvet er meget skævt med store niveauforskelle i gulvbrædderne.
  • Gulve der har fået en vandskade

Generelt er en gulvafhøvling et større indgreb i gulvet, som fjerner et tykkere lag af gulvet end ved en gulvafslibning. Dette gøres for at kunne fjerne den tykke overfladebehandling og for at udligne eventuelle niveauforskelle i gulvet.

Det er for de fleste gulve tilstrækkeligt med en gulvafslibning, da de fleste gulve blot har en almindelig overfladebehandling i form af en lak, olie, lud eller sæbebehandling. Derfor kan ujævnheder i gulvet udbedres ved blot en gulvafslibning og ikke en gulvafhøvling.

 

Mørkt og slidt trægulv som trænger til at blive afhøvlet. Trægulv som nu er fint og lyst efter gulvafhøvling
Gulvafhøvling - Træk til siden på billede ikonet
Gulv der er ved at blive høvlet af som det er klar til efterbehandling.

Skal du vælge gulvafhøvling fremfor gulvafslibning?

Den primære forskel på gulvafhøvling og gulvafslibning er, at der fjernes et tykkere lag af gulvet ved en gulvafhøvling end ved afslibning. Derfor kræver en gulvafhøvling langt større erfaring og ekspertise for, at man opnår et jævnt og nydeligt resultat.

En gulvafhøvling foregår således, at gulvet afhøvles med en gulvhøvl, som anvender skarpe klinger til at afhøvle det øverste lag af gulvet. Det efterlader gulvet med en meget rå overflade, som skal slibes fin og blød. Dette gøres ved at anvende en gulvsliber, som afsliber overfladen adskillige gange med finere og finere sandpapir, indtil der opnås en glat, jævn og fin overflade. Derefter kan en efterbehandling anvendes på det nyslebne gulv, hvorpå man enten kan anvende en lak, olie, lud– eller sæbebehandling.

Trænger dine gulve til en genopfriskning? Så kontakt os for et uforpligtende tilbud og professionel rådgivning i gulvafhøvling på Fyn!

Mørkt og slidt trægulv som trænger til at blive afhøvlet. Trægulv som nu er fint og lyst efter gulvafhøvling
Gulvafhøvling - Træk til siden på billede ikonet

UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ AFHØVLING AF GULVE

Hvad end dit gulv trænger til en gulvafhøvling eller en gulvafslibning, så kan Gulvfix hjælpe. Vi tilbyder gulvafslibning og gulvafhøvling i Odense og på hele Fyn. Kontakt os gerne for et uforpligtende tilbud, så finder vi den bedste løsning til dit gulv.

Er du i tvivl om, hvilken behandling der vil gavne dit gulv? Så kontakt os, så vi sammen kan klarlægge den bedste behandling og dine ønsker.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling?

Den primære opdeling mellem en gulvafslibning og en gulvafhøvling er, at der fjernes mere træ/gulv ved en afhøvling. Begge kan beskrives individuelt således:

Gulvafslibning

En gulvafslibning er en afslibning af gulvet med sandpapir, hvor den eksisterende overflade fjernes, svarende til cirka 1-2 millimeter af gulvet. Dette er den mest anvendte form for trægulvsbehandling og den mest anvendte til at genopfriske gulvets udseende. En gulvafslibning starter med afslibning med groft sandpapir for at fjerne overfladeridser, mærker, hakker, misfarvninger mm. Derefter slibes der med finere og finere sandpapir, indtil der kommer en flot og glat overflade, som er klar til at blive efterbehandlet.

Gulvafhøvling

En gulvafhøvling er en afhøvling af gulvet med metalklinger, inden der efterfølgende afslibes med sandpapir. Denne behandling anvendes sjældent og mest på gamle gulve med fernis, på linoleumsgulve og på meget ujævne gulve med skæve gulvbrædder, hvor der også er niveauforskelle. En gulvafhøvling fjerner et meget tykkere lag af gulvet end en gulvafslibning – svarende til cirka 2-5 millimeter afhængig af gulvets tilstand. En gulvafhøvling er et meget omfattende arbejde i forhold til en gulvafslibning, da det kan tage lang tid at udjævne gulvet eller fjerne den eksisterende overflade. En gulvafhøvling starter med at afhøvle gulvet med metalklinger, hvor der fjernes et tykkere lag af gulvet, som derefter afslibes med groft sandpapir. Til sidst bruger man finere og finere sandpapir, til der opnås en fin og glat overflade, som er klar til at blive efterbehandlet.

Kan alle typer gulve afslibes eller afhøvles?

Der findes hovedsageligt 2 former for trægulve som kan afslibes eller afhøvles:

  1. Massive trægulve, også kaldet massiv parket
  2. Laminerede gulve, også kaldet lamelparket

Disse 2 former for trægulve kan afslibes og/eller afhøvles, dog afhænger det af, hvor mange gange gulve tidligere er blevet slebet, og hvor meget slidlag der er tilbage på gulvet.

Gulve såsom tyndt laminatgulv (klikgulv), LVT-gulve og øvrige former for gulve kan ikke afslibes eller afhøvles.

Er mit gulv tykt nok til at blive afslebet/afhøvlet?

For undersøge om dit gulv er tykt nok til at blive afslebet/afhøvlet, kan du eventuelt kigge ved radiatorrør eller andre installationsrør i rummet. Yderligere kan du lægge en kniv eller et tyndt stykke papir mellem to gulvbrædder og markere tykkelsen. Derved kan du konstatere, om der er nok slidlag på gulvbrædderne til, at de kan blive afslebet/afhøvlet.

Kan alle mærker, ridser eller misfarvninger fjernes ved en gulvafslibning?

Nej, det kan vi desværre ikke garantere. Hvis der er nogle ridser, hakker, mærker eller misfarvninger, der har trængt sig for dybt ned i træet, så kan disse ikke fjernes helt. Det samme gælder, hvis der er sket en vandskade eller brændemærker ned i træet, hvorpå disse har trængt sig for dybt ned – så kan disse heller ikke fjernes. Dog kan de fleste mærker, ridser, vandskader, misfarvninger mm. fjernes.

Hvorfor skal du vælge os?

Professionel rådgivning

Vi tilbyder altid kompetent og professionel rådgivning.

Fokus på højeste kvalitet

Vi sætter en ære i vores arbejde og anvender de bedste materialer.

Gode priser

Vi tilbyder professionelt håndværk til skarpe priser.
}

Mange års erfaring i branchen

Vi er uddannede og kompetente håndværkere, med mange års erfaring.